آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد / امکان تشخیص سریع بدخیمیها با روش میکروسیالی
بخش میکروفیلوئیدیک آزمایشگاه جامع دانشگاه ایران با حضور دکترنادرتوکلی سرپرست دانشگاه، دکتررضافلک معاون تحقیقات و فناوری و مسئولین آزمایشگاه جامع معاونت رسماً به بهرهبرداری رسید. از دستگاههای این آزمایشگاه میتوان در امور تحقیقاتی و بالینی استفادههای بسیار برده و در زمان و هزینههای نهایی صرفهجویی به عمل آورد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ چهارشنبه 7 آذرماه 1403 آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه ایران توسط سرپرست دانشگاه افتتاح شد.
دکتر توکلی در جریان بازدید از آزمایشگاه جامع دانشگاه، به کاربرد مهم تجهیزات میکروسیالی اشاره کرده و گفت: امیدواریم به زودی تیمی از مسئولین و محققان آزمایشگاه در کنار تیمی از جراحان خصوصاً در بخشهای تشخیص و درمان سرطان قرارگرفته و با استفاده از چیپهای طراحی شده به راهکاری جهت تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی برسند تا از اعمال جراحی مکرر بر روی بیماران مشکوک جلوگیری گردد. وی استفاده از این ابزارها را در صرفهجویی در وقت و هزینه درمان بیماران بسیار موثر دانست.
دکتر فلک در مراسم رونمایی از امکانات این آزمایشگاه گفت: پروژه راهاندازی این آزمایشگاه با خرید برخی از دستگاههای آن از سال 1399 به همت مسئولین وقت آزمایشگاه جامع و معاونت تحقیقات و فناوری آغاز شده و از سال 1400 به تجهیز اتاق مربوطه و جمعآوری ملزومات لازم اقدام شد و از خردادماه امسال نیز این آزمایشگاه به بهرهبرداری آزمایشی رسیده و از امروز آماده خدمترسانی به محققان، اساتید و دانشجویان علاقهمند به حوزههای پژوهشی است. ایشان ابراز امیدواری کرد که این دستگاهها در کنار استفاده محققین برای پژوهشهای علمی در اقدامات تشخیصی و درمانی در بیمارستانها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دکترلیلا موسویزاده، رییس آزمایشگاه جامع دانشگاه، در خصوص تجهیزات این آزمایشگاه افزود: در حال حاضر این تجهیزات تنها در تعداد محدودی از دانشگاههای کشور و شرکتها وجود داشته و جزء تکنولوژیهایبرتر روز دنیا محسوب میشود که به لطف حمایت مسئولین ما از هماکنون منتظر حضور پژوهشگران بوده و به تناسب، کارگاههای آموزشی مورد نیاز برای استفاده از دستگاهها برای علاقهمندان را نیز برگزار خواهیم نمود.
دکترندا سریگردافشاری مسئول آزمایشگاه میکروفلوئیدیک نیز در جریان بازدید سرپرست دانشگاه، با اشاره به توجه ویژه جامعه پژوهشگران دنیای علم، به عملکرد فوق العاده این دستگاه گفت: با استفاده از این تکنولوژی میتوانیم امکانات یک آزمایشگاه را در درون یک چیپ در دسترس داشته و یا قسمتی از عملکرد یک عضو/بافت موجود زنده را به صورت چیپ مورد آزمایشهای متعدد قرار دهیم. امید است در آینده، ابزارهای میکروسیالی جایگزین دستگاههای حجیم تشخیصی و درمانی شوند، چراکه این ابزارها با حداقل نمونه و بدون نیاز به فضای فیزیکی قابل توجه، با سرعت و دقت بالاتر از دستگاههای تخصصی حالحاضر نتایج را به دست آورده و تحلیل میکنند به طوری که حتی نیاز به حضور کاربر متخصص برای کاربری این ابزار را کاهش میدهد. به عنوان مثال با در دست داشتن «ارگانوچیپها» در مطالعات زیستشناسی، نتایج به دست آمده بسیار به نتایج واقعی برگرفته از موجود زنده نزدیک بوده و بر همین مبنا پیشبینی میشود در آینده نزدیک و به موازات بلوغ این سیستمها در آزمایشگاهها، از آزمونهای مکرر بر روی حیوانات آزمایشگاهی بینیاز گردیم.
در پایان مقرر شد از زحمات آقای دکترصالحیمقدم که در راهاندازی این آزمایشگاه همکاری موثری داشتند، تقدیر به عمل آید.
لازم به توضیح است که میکروفلوئیدیک یکی از بخشهای بینرشتهای سامانههای میکروالکترومکانیکی است که حاصل پیوند مهندسی الکترونیک، زیستشناسی، فیزیک، شیمی و مکانیک است. تراشههای ریز سیالات (میکروفلوییدیک) اغلب با استفاده از فرآیندهای صنعتمدار مجتمع ساخته میشوند. این فرآیندها امکان ایجاد ساختارهای دقیق و پیچیده را بر روی تراشهها میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کاربرد تجهیزات میکروسیالی میتوانید کلیک نمائید.
کامنت