• 1403/08/05 - 12:16
  • - تعداد بازدید: 23
  • - تعداد بازدید کنندگان: 21
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

شناسایی موانع و چالش های درمان ناباروری در مراکز آموزشی و درمانی

گفتگو با دکتر فاطمه نجفی پور مقدم درباره شناسایی موانع و چالش های درمان ناباروری در مراکز آموزشی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران

340060.mp3 شناسایی موانع و چالش های درمان ناباروری در مراکز آموزشی و درمانی

خانم دکتر فاطمه نجفی پور مقدم، مجری طرح تحقیقات با عنوان "شناسایی موانع و چالش های درمان ناباروری در مراکز آموزشی و درمانی حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.

-

1- با تشکر از حضور در این مصاحبه لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیت‌های مرتبط با این پژوهش را بیان فرمایید:

 

با سلام و احترام، اینجانب دکتر فاطمه نجفی پور مقدم، دارای مدرک دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی هستم. بنده با پست سازمانی کارشناس اداره نظارت بردرمان در معاونت محترم درمان اشتغال دارم. با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و درمان ناباروری، پژوهشی با موضوع "شناسایی موانع و چالش های درمان ناباروری در مراکز آموزشی و درمانی حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران" با مشارکت تعدادی از کارشناسان محترم شاغل در معاونت محترم درمان انجام شده است.

 

2- دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی و پژوهش چه بود و چه کسانی در این تحقیق یاری دهنده شما بودند؟

 

با عنایت  به  چالش های درمان ناباروری نظیر مشکلات در تصمیم‌گیری و پذیرش درمان، کنش‌ها و واکنش‌های خانواده و اطرافیان، نگرانی از عدم پذیرش، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و دغدغه‌های شرعی و  اقتصادی درمان ناباروری و با عنایت به سیاست های کلان کشور در زمینه اهمیت جوانی جمعیت، این پژوهش با همکاری آقایان دکتر نادر توکلی، دکتر حسین فرزانه، مهدی کرملو، روح الدین سوری و خانم ها رقیه نوعی دهشال و شکوفه حیدری انجام شده است.

 

3- پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:

 

پژوهش حاضر با روش پیمایشی کیفی، کاربردی و نیمه ساختاریافته به منظور شناسایی چالش های حوزه درمان ناباروری در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه صاحب نظران و دست اندرکاران حوزه درمان ناباروری دانشگاه ایران بوده و داده ها با نمونه گیری هدفمند تا اشباع داده ها جمع آوری شده است. مصاحبه با 20 نفر از متخصصان حوزه درمان ناباروری در دانشگاه ایران انجام شد. روایی صوری و محتوایی توسط خبرگان، کدگذاری اطلاعات انجام و نتایج ارائه شد. شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، ساختاری و درون سازمانی (فرایندهای بوروکراتیک، اداری و نظارتی)، مشارکت (فرایندهای بوروکراتیک، ارتباط موثر بین ادارات دولتی، تدوین استراتژی و برنامه عملیاتی مناسب و کاربردی) و امکانات (عدم وجودامکانات، داروها و تجهیزات) به عنوان چالش های درمان ناباروری در دانشگاه علوم پزشکی ایران شناسایی شدند.

 

4- آیا این پژوهش به مرحله اجرا و یا بهره برداری درآمده است؟

 

بله، از نتایج این پژوهش تاکنون یک مقاله استخراج شده است و درمرحله داوری در یکی از مجلات داخلی می باشد. 

 

5- این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟

 

با توجه به  مشخص نمودن چالش های حوزه درمان ناباروری بر اساس نتایج پژوهش حاضر،  مسئولین و تصمیم گیران مرتبط می توانند برای توسعه درمان ناباروری، ضمن  شناسایی عوامل محرک و موانع، با استفاده از تجربه و اطلاعات دریافتی، راهکارهای مناسبی برای رفع مشکلات و تسهیل و توسعه ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی در حوزه درمان ناباروری بکار گیرند.

 

6- انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت‌های مشابه چیست و چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنید.؟

 

همانند گذشته از طرح های پژوهشی پیشنهادی حمایت نمایند تا موجب ارتقاء انگیزه همکاران گردد. دوره های آموزشی روش تحقیق و تحلیل های آماری جهت ارتقاء آگاهی کارشناسان در زمینه انجام طرح های پژوهشی با کیفیت و کمیت مناسب در نظر گرفته شود. از نتایج پژوهش حاضر برای اتخاذ تصمیمات لازم در حوزه درمان ناباروری استفاده شود.

 

7- اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه‌های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفت‌وگو بفرمایید:

 

با توجه به اهمیت  عواملی همچون چالش های اجتماعی اقتصادی، سیاسی، ساختاری، مشارکت و امکانات و تجهیزات و دارو از مهمترین عوامل مؤثر بر درمان ناباروری بوده اند. لذا برای توسعه درمان ناباروری در سطح کلان کشور و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی ایران ضروری است موانع بازدارنده در ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، ساختاری، مشارکت  و تجهیزاتی، دارویی و درمانی  به خوبی شناخته شود و با بهره مندی از تجربه های به دست آمده، راهکارهای مناسبی را برای تسریع  به بهبود فرآیند ها، شرایط به صورت کمی وکیفی آن انتخاب نمود تا با اتخاذ تصمیمات راهبردی و خط مشی مناسب از طریق  بهبود فرآیند ها، زیر ساخت ها و رفع موانع،  بستر سازی مناسب و تشریک مساعی در سطح داخل بخشی و بین بخشی، بتوان بر شتاب ارتقاء درمان ناباروری  و ایجاد منافع  و بهره مندی مناسب برای واحد های مرتبط در بخش های دولتی و خصوصی کشور و از جمله  دانشگاه ایران و رونق اقتصادی  افزود. امید است با تشریک مساعی درون بخشی و بین بخشی مدیران ، توسعه کمی و کیفی ارائه خدمات در حوزه درمان ناباروری صورت گیرد.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[ اخبار معاونت ]
  • کد خبر : 340060
:
کلیدواژه ها
سروش دهقان
خبرنگار

سروش دهقان

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings