• 1402/04/22 - 11:54
  • - تعداد بازدید: 140
  • - تعداد بازدید کنندگان: 126
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی

در این جلسه سخنرانان مختلف به ایراد تجربیات خود در حوزه مدیریت پسماند با تکیه بر اپیدمی کرونا پرداختند علاوه بر این در این جلسه از کتاب "مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی" رو نمایی گردید.

17655.mp3 مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی

جلسه مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی در تاریخ 21/ 04/ 1402 با همکاری مرکز تحقیقات تکنولوژی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری شهرداری تهران با حضور صاحب نظران حوزه مدیریت پسماند از شهرداری تهران، سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران در سالن جلسات طبقه هشتم کتابخانه مرکزی نشست تخصصی تحت عنوان "مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی" برگزار گردید.

در این جلسه سخنرانان مختلف به ایراد تجربیات خود در حوزه مدیریت پسماند با تکیه بر اپیدمی کرونا پرداختند علاوه بر این در این جلسه از کتاب "مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی" رو نمایی گردید.

ضرورت عنوان:

کرونا ویروس عامل یک بیماری تنفسی است که تحت عنوان بیماری کوید ۱۹ شناخته می شود و برای اولین بار در ووهان چین در دسامبر ۲۰۱۹ کشف شد، این بیماری به سرعت به کشورهای دیگر سرایت کرد به نحوی در کمتر از چند ماه در تمام قاره ها و اغلب کشورها مشاهده و تائید شد و یک فراگیری جهانی را شکل داد. این برای اولین بار در دو دهه اخیر نیست که یک بیماری تنفسی بخشی از کشورها را فرا می گیرد، در واقع این بیماری ویروسی سومین بیماری از این گروه است که پس از بیماری سارس در سال ۲۰۰۲ میلادی و بیماری مرس در سال ۲۰۱۲ میلادی شیوع پیدا کرده است. تفاوت مهم این بیماری با دو بیماری قبلی در این است که به سرعت در جوامع مختلف گسترش پیدا کرد و از ضریب انتقال بالایی برخوردار بوده است. شیوع این بیماری موجب تغییرات گسترده در زندگی روزمره و تاثیرات مهمی در جنبه های فردی و اجتماعی انسان شده است. یکی از اثرات مهم بروز اپیدمی کرونا در مدیریت پسماند شهری است؛ زیرا بروز این بیماری می تواند بر کمیت و ویژگی های پسماند اثرگذار باشد و همچنین مدیریت پسماند نیز می تواند در گسترش یا کنترل بیماری موثر باشد. به عنوان نمونه راه های احتمالی انتقال بیماری واگیر مانند کرونا از طریق پسماندهای خانگی در شرایطی که فرد مبتلا یا مشکوک در خانه تحت درمان یا مراقبت است تماس با سطوح و اجسام آلوده در زمان مدیریت پسماند خانگی و همچنین احتمال تولید ائروسل هنگام جابجایی پسماند بیان شده است. با توجه به اثرات ناشی از بروز اپیدمی بر کمیت، ترکیب و ساختار پسماندهای شهری، نیاز است تا اولویت های مدیریت پسماند تعریف و برنامه های انطباقی با شرایط جدید با در نظر داشتن این اولویت ها تدوین شود. برای دستیابی به اولویت های مدیریت پسماند در شرایط اپیدمی، تطبیق فعالیت ها با شرایط جدید ضروری است. یکی از مهمترین الزامات برای تطبیق فعالیت های مدیریت پسماند با شرایط ناشی از اپیدمی شناخت اثرات بروز اپیدمی بر پسماندهای شهری و مراحل مختلف مدیت آن است. در همین راستا هدف از این مطالعه شناخت اثرات اپیدمی کرونا بر جنبه های مختلف کمیت و مدیریت پسماندهای شهری بود که برای دستیابی به این هدف تمام مقالات منتشر شده در زمینه بیماری کووید ۱۹ که کمیت یا وضعیت مدیریت پسماند را مورد توجه قرار داده بودند مورد بررسی قرار گرفتند.

محورهای مورد توجه: ۱) شناخت اثرات بیماری در کمیت و ترکیب پسماند شهری برای استفاده در تصمیمات اجرایی ۲) شناخت عوامل موثر بر تغییرات کمیت و ترکیب پسماند شهری برای استفاده در برنامه ریزی های اجرایی ۳) شناخت پیامدهای اپیدمی در کمیت و تغییر منابع تولید پسماندهای عفونی برای مدیریت مناسب و کاهش ریسک انتقال بیماری از طریق پسماند ۴) بازتعریف انواع پسماند و منابع پسماند عفونی در شرایط اپیدمی حاکم برای اخذ تصمیمات اجرایی

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 17655
:
کلیدواژه ها
سروش دهقان
خبرنگار

سروش دهقان

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings