• 1403/08/05 - 12:10
  • - تعداد بازدید: 4
  • - تعداد بازدید کنندگان: 4
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

چالش های پرستاران در مراقبت پایان زندگی برای افراد با نارسایی قلبی

گفتگو با دکتر مرجان مردانی حموله در مورد چالش های پرستاران در مراقبت پایان زندگی برای افراد با نارسایی قلبی

340056.mp3 چالش های پرستاران در مراقبت پایان زندگی برای افراد با نارسایی قلبی

خانم دکتر مرجان مردانی حموله مجری طرح تحقیقاتی با عنوان "چالش های پرستاران در مراقبت پایان زندگی برای افراد با نارسایی قلبی: یک مطالعه کیفی" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.

-

1- با تشکر از حضور در این مصاحبه، لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیت های مرتبط با این پژوهش را بیان کنید:

 

با سلام، دکتر مرجان مردانی هستم، عضو هیئت علمی گروه روانپرستاری. مدت 10 سال است که به پژوهش های کیفی علاقمندم و در این حوزه فعالیت دارم. این سابقه به رساله دکترای پرستاری اینجانب درباره مراقبت تسکینی با رویکرد پدیدارشناسی هرمنوتیک، بر می گردد. همچنین بیشترین زمینه علاقمندی من در این خصوص به تحقیقات بالینی در عرصه مراقبت مرتبط است.

 

2- دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی چه بود و چه کسانی در این پژوهش یاری دهنده شما بودند؟

 

با توجه به اینکه در نظام سلامت ما مراقبت های پایان زندگی به طور کامل و جامع ارائه نمی شود و در واقع حلقه مفقوده نظام مراقبتی ما همین مراقبت های پایان زندگی و در افق وسیع تر مراقبت های تسکینی است، تیم تحقیق تصمیم به انجام این پژوهش گرفت. تمامی پرستاران شرکت کننده در تحقیق یاریگر ما بودند که بدون حضور آنان این پژوهش انجام نمی شد. پیشتر از آن یاریگر اصلی ما معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران بود که با حمایت های خود، این طرح را مصوب نمودند.

 

3- پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی ها و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:

 

این مطالعه با رویکرد کیفی به واکاوی چالش های مراقبت پایان زندگی برای افراد با نارسایی قلبی از دیدگاه پرستاران پرداخت. با توجه به این که مطالعه حاضر اولین پژوهش کیفی درباره چالش های پرستاران درباره مراقبت پایان زندگی برای بیماران نارسایی قلبی بود، نتایج آن، می ­تواند سبب آشکار شدن جنبه ­هایی از درک پرستاران درباره چالش های مذکور در ایران گردد.

واکاوی درک پرستاران از چالش های ارائه مراقبت پایان زندگی برای بیماران نارسایی قلبی، به متولیان و مدیران نظام سلامت کمک می نماید تا در جهت رفع چالش ها و موانع پیش روی این حوزه از مراقبت ها برای این گروه از بیماران، برنامه ریزی های لازم را انجام دهند. طبق نتایج این مطالعه برای رفع چالش های پرستاران در مراقبت پایان زندگی برای بیماران با نارسایی قلبی، باید پیشگیری از رخداد پیامدهای نامطلوب مراقبت در فاز پایان زندگی مورد توجه مدیران بیمارستان ها به ویژه مدیران پرستاری باشد. این امر می تواند با اجرای مداخلات روانشناختی برای پرستاران جهت جلوگیری از رخداد خستگی ناشی از شفقت ورزی برای آنان باشد تا بتوانند از مشکلات روانشناختی حاصل از آن که می تواند به افت کیفیت مراقبت برای آنان نیز شود، رهایی یابند.

 

واحد معاونت درمان وزرات بهداشت می تواند در تدوین قوانین و مقررات شفاف و طراحی پروتکل های لازم که در رفع چالش های پیش روی پرستاران در خصوص مراقبت پایان زندگی برای بیماران نارسایی قلبی موثرند، بکوشد. همچنین، ایجاد گایدلاین هایی توسط متولیان سیستم سلامت برای پرستاران به گونه ای که مراقبت پایان زندگی از این بیماران را مراقبت بیهوده نپندارند، جهت کاستن از چالش های موجود در مراقبت پایان زندگی، ضرورت دارد.

 

برای رفع چالش مربوط به فقدان سرویس های مراقبت تسکینی برای بیماران نارسایی قلبی در فاز پایان زندگی، سیستم سلامت باید نسبت به موضوع رویکرد حمایتی داشته باشد بطوری که جهت تربیت نیروهای متخصص پزشک و پرستار در زمینه مراقبت تسکینی بکوشد و به منظور ارائه مراقبت تسکینی برای بیماران نارسایی قلبی در فاز پایان زندگی نسبت به طراحی واحدهای مراقبت تسکینی اقدام نماید.

 

4- آیا این پژوهش به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است؟


بله این طرح تحقیقاتی خاتمه یافته است.

 

5- این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟

 

رفع چالش های پیش روی مراقبت های پایان زندگی برای بیماران با نارسایی قلبی که در این مطالعه مشخص شدند، می تواند منجر به ارائه با کیفیت این گونه از مراقبت ها گردد؛ در نتیجه کیفیت زندگی بیمار در مرحله پایان زندگی ارتقا می یابد.

 

6- انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیت های مشابه چیست و چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟

 

امید می رود در آتیه نیز حمایت های پژوهشی برای مطالعاتی از این دست تداوم داشته باشد.

 

7- اگر توضیح دیگری درخصوص برنامه های جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفتگو بفرمایید:

با تشکر و ممنون از پیگیری های شما. امیدوارم این گونه فعالیت های پژوهشی که با هدف ارتقای کیفیت مراقبت های پرستاری به ویژه در فاز پایان زندگی انجام می گردند، با دامنه وسیع تری پیگیری شوند.  

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[ اخبار معاونت ]
  • کد خبر : 340056
:
کلیدواژه ها
سروش دهقان
خبرنگار

سروش دهقان

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings