مراسم اختتامیه رویداد باورآفرینان در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد
۱۸ تیرماه بر اساس اعلام قبلی، آخرین مرحله از مسابقه رویداد باورآفرینان تحت عنوان «نبرد پایدار» برگزار و نتایج آن در مراسم اختتامیه این رویداد اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ایران؛ در مسابقه «نبرد پایدار» تیمهای منتخب شرکت کننده، اینبار در سالن ۳۰۰ نفره همایشهای رازی حضور پیدا کرده و در محضر داوران مستقر، هرکدام در مدت زمان ۱۵ دقیقه به تشریح طرح خود و بیان نوآوریهای موجود در طرح پرداخته و داوران نیز نظرات خود را در خصوص امکان اجرایی شدن طرحها عنوان کردند.
پس از ارائه توضیحات داروران مسابقه، برای کسب بخشی از امتیازات، از حضار در سالن نیز برای اجرایی شدن طرح در دانشگاه ایران، رایگیری به عمل آمد و امتیازات ابن یخش توسط داوران محاسبه شد تا در انتهای مراسم یکی از چهارتیم به عنوان برنده مسابقه نهایی معرفی گردد.
در ادامه مراسم دکتر مرتضی براتی به نمایندگی از «کانون مدیریت دارایی فکری» به سخنرانی انگیزشی در باب حقوق و مالکیت فکری نوآوران و مبدعان و مخترعان پرداخته و تاکید کرد که دانشجویان نوآور، ثبت اختراعات و نوآوری و فناوریهای نوین خود را مد نظر داشته و در این زمینه به مشاوران کانون مدیریت دارایی فکری مراجعه و از خدمات این کانون نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
آقای دکتر فرزادکیا عضو هیئت علمی دانشگاه ایران و دبیر علمی این رویداد، به عنوان یکی از میزبانان این مراسم ضمن تقدیر از زحمات معاون تحقیقات و فناوری و برگزارکنندگان رویداد، نکاتی را در باب اهداف و اهمیّت برگزاری این رویداد در دانشگاه ایران ارائه کرده و خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تصمیم دارد به دانشگاههای دوستدار محیط زیست بپیوندد ولی در شرایط حاضر مهمترین و اولین گام سنجش موقیت دانشگاه در این محور و محاسبه دقیق وضعیت موجود است و این رویداد و رویدادهایی نظیر این میتواند در تشخیص و ترسیم فرآیندهای پیش رو کمک شایانی کند.
ادامه مراسم همراه با برگزاری پنل پرسش و پاسخ بود که با حضور متخصصین و مشاوران حرفهای در زمینههای مرتبط با محیط زیست به اجرا درآمد در این بخش دکتر رضا فلک، دکتر مریم نوذری، دکتر میترا امینلو، دکتر سعیدمرادیکیا و دکتر رضا مقدم به نمایندگی از شهردار منطقه ۲ تهران حضور داشته و هرکدام در در حوزههای تخصصی خود مطالبی راهبردی را ارائه کرده و به پرسش حضار پاسخ گفتند.
پس از آن دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه ایران، به هفت هدف تعیین شده برای پیشبرد دانشگاه ایران اشاره کرده و گفت: در حال حاضر ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت کشور تحت پوشش دانشگاه ایران هست که این امر در کنار چالشها، فرصتهای خوبی را هم نصیب دانشگاه کرده است.
به عنوان مثال با رویکردی که تایمز در سالهای اخیر به موضوع مسئولیت پذیری اجتماعی داشته و این شاخص را یکی از مشخصههای تاثیرگذار در رتبه بندی دانشگاهها معرفی کرده دانشگاه ایران توانسته تا بین ۱۱۰۱ دانشگاه، رتبه برتر در تأثیرگذاری در بهداشت و رفاه جمعیت تحت پوشش خود را کسب کند.
ایشان همچنین ضمن اشاره به دانشگاههای نسل یک تا پنج افزود: تغییرات محیط زیستی امروز دغدغه بزرگی در کشورهای جهان و ایران است و در دانشگاه ایران هم چالشهای مختلفی در این زمینه وجود دارد که امید است با
حرکتهای زیبایی از قبیل این رویداد که شاهدش بودیم بتوانیم تهدیدها را با همکاری اساتید و دانشجویان و همکاران دانشگاهی مرتفع کنیمو بر مشکلات این حوزه هم فائق شویم.
دراین زمینه بیش از هرچیزی باید به دنبال ایجاد فرهنگ دوستدار محیط زیست در بین دانشگاهیان باشیم. زیرا تا از ابتدا این فرهنگ در بین دانشگاهیان نهادینه نشود نخواهیم توانست به توسعهای پایدار در این زمینه دست پیدا کنیم. امیدواریم با همکاری بخشهای مختلف از جمله روابط عمومی دانشگاه بتوانیم اتفاقات مفید و امیدبخشی که در دانشگاه رخ خواهد داد را از طریق رسانهها به مردم عزیز شهر و کشورمان هم تسری دهیم.
در بخش پایانی مراسم نیز رتبهبندی تیمهای شرکت کننده توسط هیئت داوران اعلام و نفرات برتر مسابقه و دیگر شرکتکنندگان جوایز نفیسی خود را از دست رئیس دانشگاه ایران، معاون تحقیقات و فناوری، ذبیر علمی رویداد و داوران مسابقه دریافت کردند.
از مهمانان ویژه این مراسم نیز میتوان به دکتر محسن شتی، دکتر عبدالوهاب برادران، دکتر محمدرضا وفا و دکتر میترا غلامی اشاره کرد که با حضور خود در بخشهای مختلف مسابقه و مراسم نهایی، دانشگاهیان را به پیوستن به این رویداد فرهنگی ترغیب و تشویق کردند.
از نکات قابل توجه این رویداد میتوان به حضور کارمندان دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان تیم های ارائه دهنده ایده اشاره کرد، به طوری که تیم «ایران سبز من» از کارکنان دانشکده بهداشت و همین طور تیم معاونت دانشجویی فرهنگی در کنار اساتید و دانشجویان در این رویداد متفاوت به رقابت تنگاتنگ پرداختند.
لازم به ذکر است تیم «ارگونومی» با ارائه طرح استفاده از پنلهای خورشیدی برای ایجاد ایستگاه شارژ گوشی همراه و لبتاپ دانشگاهیان، رتبه اول مسابقه نبرد پایدار را از آن خود کرد.