• 1401/03/14 - 11:50
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدید کنندگان: 181
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش

جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش

در ابتدای جلسه سرکار خانم دکتر هاشمی در خصوص اهمیت تشکیل جلسات کارگروه اخلاق در پژوهش و تواتر تشکیل آن نکاتی را برشمردند و تاکید کردند که برگزاری جلسات کمتر از این تعداد موجب تاخیر در تصمیم گیری های مهم اخلاق در پژوهش و پایین آمدن امتیاز این کارگروه در وزارت متبوع خواهد شد. خانم دکتر هاشمی تاکید کردند اهمیت مقالات رترکت شده در این است که امتیاز پژوهشی از معاونت تحقیقات و فناوری در نتیجه از دانشگاه کسر می شود.

3944.mp3 جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش

جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش مورخ 1401/3/18 در طبقه هشتم کتابخانه مرکزی دانشگاه با حضور دکتر کیوانی معاون محترم تحقیقات و فناوری، خانم دکتر فروزنده دبیر شورای اخلاق پزشکی دانشگاه، خانم دکتر هاشمی مسئول دبیرخانه کارگروه اخلاق در پژوهش و اساتید و دیگر اعضای محترم اخلاق تشکیل شد.

در ابتدای جلسه سرکار خانم دکتر هاشمی در خصوص اهمیت تشکیل جلسات کارگروه اخلاق در پژوهش و تواتر تشکیل آن نکاتی را برشمردند و تاکید کردند که برگزاری جلسات کمتر از این تعداد موجب تاخیر در تصمیم گیری های مهم اخلاق در پژوهش و پایین آمدن امتیاز این کارگروه در وزارت متبوع خواهد شد.

اولین موردی که در جلسه مورد بحث قرار گرفت در خصوص موارد مقالات رترکت شده از دانشگاه علوم پزشکی ایران و اقداماتی که در خصوص این گزارش انجام شده است بالاخص نامه هایی که برای این نویسندگان تهیه و ارسال شده است تا علل رخداد آن به روشنی مشخص شود. در این جلسه اعضا پیشنهاد اقدامات جدی در جهت پیشگیری از بروز این تخلفات را دادند.

خانم دکتر هاشمی تاکید کردند اهمیت مقالات رترکت شده در این است که امتیاز پژوهشی از معاونت تحقیقات و فناوری در نتیجه از دانشگاه کسر می‌شود.

 همچنین بایستی بررسی بیشتر در خصوص علل تمام موارد رترکت ها صورت گیرد و بهترین و ارزشمندترین اقدام در این خصوص نظارت دقیق بر عملکرد محققینی است که در این رترکت‌ها نویسنده هستند و افیلیشن دانشگاه علوم پزشکی ایران را دارند.جهت بررسی صحیح‌تر بایستی فرایندی در این خصوص طراحی شود. همچنین پیشنهاد اکثر اعضا بر اصلاح مواردیست که به ارتقا اعضای هیات علمی کمک خواهد کرد از جمله اینکه تعداد مقالات برای اعضای هیات علمی شاخص مناسبی برای سنجش توانمندی و شایستگی آنها نیست. از موارد دیگر اینست که همچنان هیات انتظامی تخلفات اعضای هیات علمی با افرادی که تخلف پژوهشی ایشان اثبات می شود و از کارگروه اخلاق در پژوهش معرفی می شوند روشن نیست.

خانم دکتر فروزنده در این خصوص فرمودند تخلف سهوی معنایی ندارد چرا این مسایل برای گروه اخلاق پزشکی پیش نمی‌آید.

در انتها سرکار خانم دکتر هاشمی بر مصوبات جلسه پیشین مرور کردند.

  • گروه اخبار : گروه های محتوا
  • کد خبر : 3944
:
کلیدواژه ها
سروش دهقان
خبرنگار

سروش دهقان

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings