ساخت زخم پوش دو لایه کانداکتیو جهت تقلید لایه های درم و اپیدرم پوستی
گفتگو با دکتر مظاهر قلی پور ملک آبادی در مورد ساخت زخم پوش دولایه کانداکتیو جهت تقلید لایه های درم و اپیدرم پوستی
آقای دکتر مظاهر قلی پور ملک آبادی مجری طرح تحقیقاتی با عنوان "ساخت و بررسی یک زخم پوش دولایه کانداکتیو جهت تقلید لایه های اپیدرم و درم پوست طبیعی" در گفتگویی به تشریح این طرح پرداخت.
-
1. با تشکر از حضور در این مصاحبه لطفا خودتان را معرفی کرده و سوابق علمی، پژوهشی، اجرایی و عملی خود و فعالیتهای مرتبط با این پژوهش را بیان فرمایید:
اینجانب مظاهر قلی پور ملک آبادی عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. در مقطع لیسانس در رشته علوم آزمایشگاهی و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در رشته بیوتکنولوژی پزشکی فارغ التحصیل شده ام. حوزه فعالیت علمی من مهندسی بافت و ساخت جایگزینهای بافتی برای ترمیم بافتهای مختلف از جمله پوست، استخوان و چشم است. عمده هدف از پروژههای بنده تجاری سازی محصولات مرتبط با حوزه مهندسی بافت پوست، استخوان و چشم است.
2 .دلیل اصلی شما برای انتخاب این طرح تحقیقاتی و پژوهش چه بود و چه کسانی در این تحقیق یاری دهنده شما بودند؟
افزایش سالانه میزان شیوع زخمهای پوستی در سرتاسر جهان از جمله ایران، هزینههای درمانی ناشی از آن، افزایش طول بستری بیماران در بیمارستان ها و متعاقبا بروز عوارض ثانویه ناشی از عدم درمان موثر و به موقع زخمهای پوستی نیاز به انجام مطالعات درمانی جدید و موثر را بیشتر مشهود مینماید. قسمت های مختلف بدن انسان در تعامل پیچیده ای برای ترمیم یکپارچگی بافت آسیب دیده و بازسازی بافت از دست رفته قرار دارند. استفاده از جایگزین های پوستی امروزه به عنوان روشی مناسب جهت ترمیم زخم کاربرد دارد به طوریکه با طراحی جایگزین های پوستی مناسب می توان از ایجاد عفونت، درد، دفع آب و الکترولیت و تشکیل اسکار جلوگیری کرد. علاوه بر موارد ذکر شده، یک داربست مناسب تولید شده با روش مهندسی بافت برای پیوند پوست باید بتواند بازسازی طبیعی بافت پوست و رگزایی را تحریک کرده و مدت زمان لازم برای ترمیم را کاهش دهد. بنابراین، ساخت زخم پوشی با مشخصات بالا جهت تسریع در ترمیم زخم یک ضرورت است که می تواند در بهبود زندگی افراد مبتلا به زخم های عمیق موثر واقع شود. در طرح حاضر که برگرفته از رساله دکترا است، علاوه بر اساتید راهنما، مشاورین محترم و افراد مرتبط با زمینه تحقیقاتی، نقش موثری در پیشبرد مناسب و موفقیت آمیز این مطالعه ایفا کردند.
3. پژوهش تان را معرفی کرده و با معرفی ویژگی و نوآوری های آن در خصوص موضوعات و محورهای آن شرح دهید:
پژوهش ما با عنوان ساخت و بررسی یک زخم پوش دو لایه کانداکتیو برای تقلید لایه های درم و اپیدرم پوستی بوده که از جهت ساخت داربست دولایه با ترکیبات و مواد جدید دارای خواص متفاوت و نو بر روی پوست جهت ترمیم بعد از آسیب، نوآورانه است. در این پژوهش ابتدا لایه های مربوط به این داربست دولایه تهیه و ساخته شدند و در نهایت برای ساخت زخم پوش دو لایه مورد استفاده قرار گرفتند. سپس جهت بررسی کارایی و مفید بودن این زخم پوش دو لایه ابتدا تست ها و بررسی های لازم در محیط آزمایشگاهی (In vitro) بر روی سلول های مربوطه انجام گرفت و بعد از تایید شدن نتایج، تاثیر آن بر روی زخم پوستی ایجاد شده در حیوان (موش صحرایی) بررسی و تایید گردید.
4. آیا این پژوهش به مرحله اجرا و یا بهره برداری درآمده است؟
بله، مقاله مستخرج از این پژوهش آماده برای چاپ است.
5. این طرح پژوهشی چه گره ای از مشکلات مردم باز خواهد کرد؟
استفاده از این داربست دولایه جهت ترمیم زخم در کمترین زمان ممکن و با کیفیت مناسب می تواند راهگشای قابل توجهی در زمینه ترمیم زخم به ویژه زخم های عمیق بوده و به عنوان بستری مناسب برای تحقیقات آینده به شمار رود.
6. انتظار شما از مسئولین و متولیان امور پژوهشی در زمینه حمایت و یا توسعه فعالیتهای مشابه چیست و چه راهکارهایی را پیشنهاد میکنید؟
مهمترین انتظار پژوهشگران دانشگاه از مسئولین و متولیان امور پژوهشی، حمایتهای مالی و تجهیزاتی برای پژوهشگران برتر دانشگاه و فراهم نمودن شرایط مناسب برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت است تا با شناسایی نیازهای جامعه در جهت رفع آنها گام های موثر برداشته شود.
7. اگر توضیح دیگری درخصوص برنامههای جاری، آینده و اهداف تان دارید در خاتمه این گفتگو بفرمایید:
تیم تحقیقاتی ما بیش از 10 سال در حال انجام تحقیق و توسعه محصولات پزشکی است. فعالیت دانش بنیان ما در این زمینه تولید دو محصول را که دارای تاییدیه اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی برای استفاده در بالین می باشند را در پی داشته است. علاوه بر این، محصولات بعدی تولید شده ما در مرحله بررسی از سوی اداره غذا و دارو است و امید است طی دو سال آینده محصولات با تکنولوژی بین المللی را وارد مراکز درمانی کنیم.
کامنت